De Paladijn drukbezocht tijdens open dag Stripheldenbuurt

17 september 2008 07:00

ALMERE - De Stripheldenbuurt in Almere Buiten hield afgelopen zaterdag 13 september open dag. In alle windrichtingen in Stripheldenbuurt Noord, Oost, Zuid en West hielden organisaties en instellingen een open dag en konden bezoekers de hele dag vrij rondkijken.


Bij de Oostvaarderskliniek aan de Carl Barksweg in Stripheldenbuurt-Oost stond een kraampje van de gemeente Almere en was de politie duidelijk aanwezig met een politieauto waarin de kinderen de sirene mochten uitproberen.
In het Ecodorp De Buitenkans aan de Ambt. Dorknoperlaan in Stripheldenbuurt-West werden mensen verwelkomd door getrommel op een aantal djembé's en het Buitenkanskoor. Aan een slingerend pad stonden kleine kraampjes met tuinplanten en zelfgemaakte lekkernijen zoals jam en vruchtensap.
In Noord was er volop activiteit bij brede school Het Vlechtwerk aan de Gerrit Th. Rothmanlaan. Ook Paladijn aan Van Raemdonckstraat, een wooncomplex voor negentien jongvolwassenen met een verstandelijke handicap, had haar deuren geopend. Bezoekers kregen de kans om deze unieke woonvorm, die dit jaar een jaar bestaat, eens van dichtbij te bekijken.
De begane grond en de eerste verdieping van het door Nahied Koolen ontworpen gebouw de Paladijn bestaat uit appartementen van elk zeventig vierkante meter waar jongvolwassenen met een verstandelijke handicap zelfstandig leven. Op de tweede verdieping wonen jongeren die mantelzorg kunnen verlenen aan de bewoners van Paladijn, waaronder broers en zussen en jongeren die de gehandicapten kunnen helpen en begeleiden bij activiteiten. Voor de gehandicapten is er in het gebouw 24 uur per dag zorg waar ze gebruik van kunnen maken. Op een groot binnenplein kunnen de bewoners spelletjes doen. De open dag werd door Paladijn aangegrepen om contact te leggen met buurtbewoners, waar ze dan ook graag gebruik van maakten. Met een barbecue werd de dag afgesloten.