De Realiteit mag blijven

29 januari 2010 12:18

NOORDERPLASSEN - De gemeente wil de bestaande experimentenwijk De Realiteit nabij de Noorderplassen behouden. De woningen in dit gebied zijn ooit neergezet als tijdelijk woonexperiment. Met een nieuw bestemmingsplan gaat de architectonische waarde van dit gebied niet verloren.De gemeente wil het bijzondere karakter ook voor de toekomst behouden en een permanente status geven. Hiermee wordt voor de eigenaren van de woningen duidelijkheid gecreëerd waardoor investeringen in onderhoud mogelijk worden gemaakt.
De zeventien bijzondere woningen die hier eind jaren ' 80 zijn gebouwd, waren het resultaat van een ontwerpwedstrijd met als titel 'Tijdelijk Wonen'. Begrippen als demontabel, verplaatsbaar en een beperkte levensduur stonden centraal en leidden tot bijzondere creatieve ontwerpen. De woningen staan er echter nog steeds en zij geven het gebied door de architectonische kwaliteit bekendheid tot buiten de landsgrenzen.
Samen met vergelijkbaar architectonisch creatieve wijken als De Fantasie en De Eenvoud (experimentenwijk in wording) zijn dit waardevolle iconen die bijdragen aan de identiteit van Almere.