De Schilder Ed Rees B.V. hamert op vakmanschap"Goed schilderwerk blijft 8 tot 10 jaar zitten"

28 februari 2010 08:00

DE VAART - Het voorjaar komt er nu toch echt aan. Voor veel Almeerders weer de tijd om de buitenboel te schilderen. De Schilder Ed Rees adviseert om te investeren in kwaliteit. "Een vakschilder lijkt misschien in eerste instantie wat duurder, maar betaalt zichzelf terug. Je hoeft je huis pas na zo'n jaar 8 of 10 weer opnieuw te schilderen."


Ed Rees is zo'n echte vakman. Hij leerde het ambacht van zijn opa en van zijn vader. "Die leerde mij dat kwaliteit altijd op de eerste plaats komt. Elke fase van het schilderwerk is belangrijk: het schuren, gronden, voorlakken en aflakken. Vaak zie ik bij klanten dat collega's van mij dat gewoon niet goed gedaan hebben. Die kunnen na 3 jaar, of zelfs eerder, hun hele huis opnieuw laten schilderen."
Rees werkt met het HuisSchilderPlan van Sikkens. "Daarmee geef ik 5 jaar garantie op het schilderwerk. Leverancier Sikkens doet daar nog eens 2 jaar bij op de verf. De klant krijgt een certificaat voor 5 jaar garantie en 2 jaar extra op de verf. Maar dan kan het schilderwerk nog wel eventjes wachten. En al die jaren hoef je niet om te kijken naar het schilderwerk."
Rees doet het schilderwerk zowel binnen- als buiten. Na 2 jaar komt hij het schilderwerk controleren. "Als er dan iets niet goed is, herstellen we het. En dan komen we nog terug na 1 a 1,5 jaar."
Als vakman denkt De Schilder Ed Rees ook mee met bepaalde kleurstellingen en over productkeuze. "Zo heb je tegenwoordig vloeibaar behang met heel veel voordelen. Eén voordeel is dat het naadloos wordt aangebracht. Ziet er prachtig uit." Ook met Colorchips kan naadloos en slijtvast een trap worden gerenoveerd. In badkamers, keukens, keukens of wc's kan het over tegels worden aangebracht. "Geen schimmelaanslag meer", zegt Rees, "Het geeft een verbluffend resultaat en de kleurkeuze is gigantisch. Wij nodigen iedereen uit om inspiratie op te doen in onze showroom."

De Schilder Ed Rees B.V.

Dukdalfweg 13E
1332 BH BUITEN
036-5295003
06-10909739
www.deschilder.org
www.colorchips.org