De smaak van kunst tijdens aHaa!-dagen in Almere HavenProef aan kunst

03 juni 2009 07:00

HAVEN - Een uniek evenement om kunst te 'proeven'. Wat is kunst en wat is smaak? De ondernemers van Almere Haven verwoorden het zelf op zaterdag 6 juni in het centrum van Almere Haven


De Belangenvereniging Ondernemers Almere Haven (BVOAH) heeft contact gezocht met Corrosia! en nog een aantal andere partijen om op zaterdag 6 juni aan te haken bij het evenement aHaa. Dan doen ze met 'de smaak van kunst'.
Wat is kunst en wat is smaak? De kunst van het kaasmaken bij de kaaswinkel, de kunst van kunstenaars en artiesten en de kunst van het zelf maken. In verschillende etalages van winkeliers hangen schilderijen en vanaf 12.00 uur zijn de ateliers in De Hulk geopend. De Kerkgracht zal, geheel in de stijl van deze gracht, bol staan van activiteiten, workshops, demonstraties. Natuurlijk zijn alle ateliers en galeries open en kunnen bezoekers binnenwandelen. De Softies spelen vanaf 12.00 uur de klok rond vanuit de Kerktoren.
Maak een eigen smaakvolle kunstbord tijdens een workshop op het plein op de kruising van de Kruisstraat en Meerstraat. Of snuffel heerlijk tussen de boeken op de Markt en geniet van de optredens daar.
IN KADER

aHaa: het échte Almere Haven-gevoel

Corrosia heeft in 2008 voor het eerst de aHaa!-dagen georganiseerd herhaalt het evenement in 2009 van 30 mei tot en met 13 juni. aHaa! is een avontuurlijke showcase met wat Almere Haven te bieden heeft op cultureel gebied. aHaa! staat voor Almere Haven, voor ahaa! (Oooh! Aaah! Oeeeh!), voor de enige echte 'Ahaa- erlebnis' (het échte Almere Haven-gevoel). aHaa! bestaat uit optredens, open ateliers, een torenconcert, workshops, een kunstborrel en nog veel meer.
Kijk voor meer informatie op www.corrosia.nl, of vraag een flyer in een winkel in het centrum van Haven.