De Smaragd fonkelt in hartje stad

10 september 2008 07:00

ALMERE - Midden in het centrum van Almere staat een in het oog springend gebouw: de Smaragd. Het is een markant en veelhoekig gebouw met 72 luxe huurappartementen, dat zowel van binnen als buiten hoogwaardig is afgewerkt.


De Smaragd heeft 72 woningen, die dankzij de draaiing van het gebouw op iedere verdieping net weer even van elkaar verschillen. Zo kent de woontoren een oranje, groene, blauwe en zilvergrijze glazen buitengevel. Dit gekleurde glas van de balkons geeft de Smaragd een opvallende en fantasievolle, fonkelende uitstraling. Alle appartementen baden in het licht en hebben een mooi uitzicht over de stad. De appartementen zitten boven de HEMA en (toekomstige) bewoners kunnen een appartement huren vanaf de zevende verdieping.
De appartementen zijn voorzien van een moderne en complete keuken en badkamer. Door de markante vorm van het gebouw zijn alle appartementen verschillend. Er zijn twee-, drie-, vier-, en vijfkamerappartementen beschikbaar. De oppervlakte van de woningen varieert tussen de 67 en 147 vierkante meter.
De Smaragd ligt aan een verkeersluw voetgangersgebied, direct bij winkels en uitgaansgelegenheden. Het gebouw bevat twee verdiepingen parkeerruimte, drie verdiepingen winkelruimte (HEMA) en acht verdiepingen woonruimte. Voor meer informatie: www.smaragd-almere.nl.