De Waterlandschool overhandigt cheque aan De Witte Olifant

21 april 2010 07:00

HAVEN CENTRUM - Ieder jaar organiseert openbare basisschool De Waterlandschool in Stedenwijk een project met daaraan gekoppeld een goed doel. Dit jaar was het goede doel De Witte Olifant in Almere Haven, een opleiding voor kunstenaars met een verstandelijke handicap.


De kinderen maakten in de projectweken mooie kunstwerken die verkocht werden. De opbrengst van de kunstwerken hebben zeven kinderen uit groep 3 tot en met 8 dinsdag 13 april naar De Witte Olifant gebracht om persoonlijk de cheque aan de kunstenaars te overhandigden. De adjunct-directeur, Fred Aangeenbrug, en juf Fathima Boualaoui waren meegekomen.
De kinderen kregen een rondleiding bij De Witte Olifant en hebben de kunstwerken bewonderd. Na de overhandiging van de cheque hebben de kunstenaars en de kinderen de opbrengst gevierd met een groot stuk taart!

Zelfstandig

Stichting De Witte Olifant is een opleiding in gebouw De Hulk voor mensen met een verstandelijke handicap tot zelfstandig werkend kunstenaar. De Witte Olifant wil talentvolle mensen met een verstandelijke handicap zodanig opleiden dat zij in staat zijn om zo zelfstandig mogelijk als beeldend kunstenaar te werken.