De Weerga brengt eigen krantje uit

15 oktober 2008 07:00

ALMERE - Voor het tweede jaar zijn de leerlingen van de Weerga (VSO) bezig geweest met uiteenlopende workshops. Juf Brenda vertelt: "Vorig jaar hadden we onder andere kunst en Egypte als thema. Dit jaar was het thema waar mijn leerlingen aan hebben gewerkt: hoe maak je een krant." De krant werd overhandigd aan de directeur. Hieronder doet een van Brenda's leerlingen verslag van deze workshop.


Door Tim Wendt

"In de afgelopen zes weken hebben we geleerd wat een krant is, Hoe deze wordt gemaakt en we zijn zelf met een aantal onderdelen uit de krant aan de slag gegaan. Ik was tijdens de workshop de redacteur en moest ervoor zorgen dat alles goed verliep en dat iedereen op tijd zijn stukje voor de krant af had.
Sommige kinderen waren journalist en anderen waren fotograaf. Ook hadden we een cartoonist (striptekenaar) en een weervrouw. Zo had iedereen wat te doen. We hebben naar een film van Willem Wever gekeken over hoe de Kidsweek wordt gemaakt. We hebben geleerd waar je op moet letten als je een stukje schrijft. We hadden zelfs twee theejuffen, die iedere keer zorgden voor thee met een koekje tijdens onze redactievergaderingen. We hebben geleerd dat het belangrijk is om een krant te lezen omdat in de krant het nieuws van de wereld en Almere staat. Zo blijf je goed op de hoogte. Het was een leuke workshop en ik heb veel geleerd."