Debat Heftig!Ambitieus Almere waar het gaat om duurzaamheid

26 oktober 2011 05:00

ALMERE - De nieuwe bibliotheek organiseert elke vierde vrijdag van de maand een debat over Almeerse onderwerpen. De debatten zijn gratis toegankelijk voor alle Almeerders die uiteraard ook de mogelijkheid hebben mee te debatteren. Vrijdag 28 oktober wordt er gedebatteerd over het onderwerp duurzaam Almere.


Almere is ambitieus, ook als het gaat om duurzaamheid. Duurzaam bouwen, energie, afvalverwerking, stadsontwikkeling, natuurbeheer, stadslandbouw: Almere is een groene stad en wil dat niet alleen blijven, maar ook versterken. Anderzijds: de stad groeit en er is een financiële crisis - wat betekent dat voor het realiseren van duurzame dromen?
Op deze vrijdag wordt gepraat met onder anderen Vera Dam (directeur Natuur en Milieufederatie Flevoland), Pieter Jan Datema (regiodirecteur Ymere), Robert Hemmen (ambassadeur schone energie) en een vertegenwoordiger van de gemeente over de duurzame stad.
Kom ook en debatteer mee! Na het debat kan nagepraat worden in het nieuwscafé. Tijd: van 17.30 uur tot 19.00 uur (inloop vanaf 17.00 uur). Locatie: de nieuwe zaal, de nieuwe bibliotheek. De toegang is gratis, de drankjes zijn voor eigen rekening.