Debat in de bieb

04 januari 2012 06:00

STAD CENTRUM - De nieuwe bibliotheek organiseert iedere tweede woensdag van de maand een debat over Almeerse onderwerpen. De debatten zijn gratis toegankelijk voor alle Almeerders. Op woensdag 11 januari staat het debat in het teken van de economische crisis: crisis als kans?


De economie zoals we die kennen wankelt. De werkloosheid stijgt, de broekriem moet flink aangehaald worden. Het lijkt alsof ons in 2012 uitsluitend kommer en kwel te wachten staat. Maar waar het oude wankelt, is plaats voor het nieuwe. Ook in Almere. Op verschillende plekken in de stad ontstaan innovatieve, alternatieve bedrijfjes en nieuwe vormen van werken. De gemeente presenteerde op 14 december een economisch offensief ‘Almere Werkt’ dat moet voorzien in banengroei.
Kortom: biedt de crisis kansen en hoe kunnen we die het beste benutten? Op woensdag 11 januari wordt daarover gepraat met Meine Breemhaar (KMMGroep), Henk Weyschedé (Economic Development Board), Bastaan Gietema (Stichting Art Culture) en Joep Kramer (Vereniging Bedrijfskring Almere). Iedereen is van harte welkom om mee te praten.
Het debat vindt plaats in de nieuwe zaal van 20.00 tot 21.00 uur. De inloop is gratis en start om 19.30 uur.