Debat mensenrechten in Palestina en Israël

09 maart 2011 06:00

STAATSLIEDENWIJK - Amnesty International Almere organiseert woensdag 9 maart om 20.00 uur in partycentrum the Lake aan de Willem Dreesweg 10 een debat over de mensenrechten in Palestina en Israël.


De roep om vrijheid en democratie in het Midden-Oosten wordt steeds luider. In diverse landen knokken mensenrechtenactivisten voor hun rechten, soms met gevaar voor eigen leven.
Amnesty Almere stelt de thema's als bezit van grond en vrijheid van meningsuiting in Palestina en Israëlaan de orde. Hoe moeten de aanspraken op grond geregeld worden? Wie is eigenaar? Welke compensatie krijgen Palestijnen en Israëliërs voor verlies van grond en woningen?
Van welke media kan de bevolking gebruik maken en hoe worden deze gecontroleerd? Kunnen we net als in de Arabische landen rond de Middellandse Zee een roep om democratie verwachten en wat is ervoor nodig? Wat kan Amnesty hierin doen?
Gastsprekers zijn: Max Wieselmann, oprichter en bestuurslid van 'Een ander joods geluid'
Walid Taqatqa, lid van het Palestina Comité, Koen van Lieshout, coördinator Midden-Oosten van Amnesty International. Iedereen is welkom om aan dit debat deel te nemen.