Debat over buitendijks bouwen in Rode Hoed

10 juni 2009 07:00

AMSTERDAM - Een debat over buitendijks bouwen vindt dinsdag 16 juni plaats in de Rode Hoed aan de Keizersgracht 102 in Amsterdam. Om 20.00 uur komt het plan Almere Waterstad Plus aan bod.


In dit plan wordt een ecologische schaalsprong van het IJmeer/Markermeer gecombineerd met stedelijke ontwikkeling binnendijks en buitendijks, georiënteerd op zowel Amsterdam als de regio Utrecht. De vraag is of Almere visie en lef heeft, of last van grootheidswaanzin. Dit is het tweede debat in een reeks van drie met als thema `Delta in balans`, onder leiding van Ed Nijpels, voorzitter branchevereniging ingenieursbureaus ONRI. Debaters zijn Renske Peters (directeur Water, Ministerie Verkeer en Waterstaat), Rob Beuse (PvdA-raadslid Almere), Klaas Breunissen (Milieudefensie) en Hans Vissers (Deltares).
Kaarten kosten 8 euro in de voorverkoop en 9 euro aan de zaal. Studenten 4 euro op vertoon van collegekaart. Informatie: www.delftcluster.nl, www.rodehoed.nl of telefonisch via 020-6385606 tijdens kantooruren.