Debat over veiligheid

08 februari 2012 06:00

STAD CENTRUM – De nieuwe bibliotheek organiseert iedere tweede woensdag van de maand een debat over Almeerse onderwerpen. De debatten zijn gratis toegankelijk voor alle Almeerders. Woensdag 8 februari staat het debat in het teken van veiligheid: staat de veiligheid in Almere onder druk?


Uit het jaaroverzicht van de Politie Flevoland blijkt dat het aantal overvallen in 2011 sterk verminderd is, net als het aantal inbraken op bedrijventerreinen. Dat is goed nieuws. Het slechte nieuws is dat het aantal woninginbraken met maar liefst 36 procent is toegenomen.
Wat kan de politie doen en wat kunnen Almeerders zelf doen om ook het aantal woninginbraken te verminderen? Is er verband tussen het verminderde aantal inbraken op bedrijventerreinen en de toename van woninginbraken? In de loop van 2012 wordt de politie gereorganiseerd. De 26 korpsen, elk met een eigen korpschef verdwijnen en daarvoor in de plaats komt één nationale politie, bestaande uit tien regionale eenheden. Wat betekent die reorganisatie voor de veiligheid in Almere?
Deelnemers aan het debat praten, onder leiding van Elisabeth van den Hoogen, onder andere met politiechef Frank Stoeckaert, raadslid Shanti Tuinstra en een slachtoffer van inbraak. Iedereen is van harte welkom om mee te praten. Het debat vindt plaats van 20.00 tot 21.00 uur in de nieuwe zaal van de bibliotheek in Stad, aan het Stadhuisplein 101.