Debutant Potrebitsch wint Holland Triathlon

02 september 2009 07:00

HAVEN - De Duitser Georg Potrebitsch heeft zaterdag de Holland Triathlon gewonnen. Dat is opmerkelijk want de 25-jarige triatleet deed voor het eerst mee aan de 'long distance'.


Potrebitsch legde de 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en ruim 42 kilometer lopen af in 8 uur, 31 minuten en 38 seconden. De Duister kon na afloop van de klassieke triatlon-afstand bijna geen woord meer uitbrengen. "Alles doet pijn", zei hij. "Het ziet zwart voor mijn ogen. Op dit moment kan ik me niet voorstellen dat ik ooit nóg een keer meedoe."
De Deen Michael Kruger legde beslag op de tweede plaats, bijna drie minuten na de winnaar. Dirk Wijnalda uit Bunnik won op meer dan acht minuten brons. Hij was daar mee wel Nederlands Kampioen. De eerste Almeerder was Thomas Naasz, die in het totaalklassement op de zevende plaats eindigde en als vierde op de NK; net buiten de prijzen.
Bij de dames ging de zege wel naar Nederland: Irene Kinnegim won in 9 uur, 27 minuten en 38 seconden. Sjaak Sinke uit Koudekerke was de laatste sporter die over de meet kwam. Hij deed met een tijd va ruim boven de 15 uur bijna twee keer zo lang over de triatlon dan winnaar Potrebitsch.