Deelnemers gezocht voor 'gezellige competities'De Almeriade officieel stichting

24 januari 2010 08:00

ALMERE - Met de ondertekening bij notaris Auke van der Meer is De Almeriade onlangs officieel een stichting geworden. Initiatiefnemers Edo van Tienen en Henk Struik: "Dankzij het succes van dit evenement besloot de gemeente om een tweede editie toe te staan. Daarom barst het in mei dit jaar weer los."


Tijdens dit evenement gaan Almeerse stadsdelen op verschillende terreinen de competitie met elkaar aan. Van Tienen: "De Almeriade is er echt voor elke Almeerder, ongeacht leeftijd, validiteit en cultuur. De competitie-elementen zijn daarom divers en gaan van straatvoetballen tot koekjes bakken." Met een knipoog: "We houden het graag gezellig." Struik: "Voorafgaand kunnen buurtbewoners met elkaar gaan oefenen of op andere wijze met elkaar contactleggen, zodat zij als deelnemers aan De Almeriade niet alleen één of twee gezellige dagen hebben, maar ook een beter contact krijgen met hun buren."
Op vier zaterdagen vindt het evenement plaats. Van Tienen: "Op 15 mei in Almere Haven, op 29 mei en 5 juni in Almere Stad en 12 juni in Almere Buiten wordt dan bepaald welke groepen en/of individuen hun stadsdeel vertegenwoordigen op de finaledag op zaterdag 19 juni."
Deze maand zijn Van Tienen en Struik nog druk in gesprek met mogelijke partners om het tot een geslaagd evenement te maken. Van Tienen: "Vorig jaar vond de eerste editie van De Almeriade plaats. We hebben er veel van geleerd en omdat we nu meer tijd hebben om het te organiseren, verwachten we dat het een daverend succes wordt."

Interesse? Opgeven!

Almeerders die mee willen doen aan De Almeriade als individu of bewonersgroep of als bedrijf een bijdrage willen leveren in het kader van maatschappelijk ondernemen, zijn van harte welkom. Opgeven kan via info@almeriade.nl. Meer informatie over alle activiteiten: www.almeriade.nl.