Deen supermarkten verdwijnen uit Almere

16 februari 2021 14:25

ALMERE - De vier filialen van supermarktketen Deen in Almere gaan verdwijnen. De supermarkt heeft landelijk al zijn 80 winkels verkocht aan Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt. Het is nog niet bekend welke supermarkten hiervoor in Almere terugkomen.

Alle medewerkers in de winkels behouden hun baan, aldus de directie van Deen. Voor andere medewerkers, zoals op het hoofdkantoor in Hoorn en in de distributiecentra, 'is de intentie uitgesproken voor maximaal baanbehoud'. Als reden voor de verkoop noemt Deen dat zij om toonaangevend te blijven in de snel veranderende en competitieve foodretailmarkt de komende jaren forse inspanningen nodig hebben. De supermarktketen zou met het oog op de toekomst flink moeten investeren in de mechanisatie van de logistiek en e-commerce. De omvang van de nodige investeringen heeft de familie Deen in goed overleg met de directie doen besluiten om een andere strategische keuze te maken en het bedrijf te verkopen.

Voorwaarden

Deen is van oorsprong een Noord-Hollandse winkelketen, opgericht in 1933, die ook in Flevoland veel winkels telt. Het is de bedoeling dat van de landelijk 80 supermarkten er 39 winkels worden omgebouwd tot Albert Heijn, 22 tot Vomar en 19 tot DekaMarkt. De transacties zijn onder voorbehoud van gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), afstemming met de vakbonden en advies van de betrokken ondernemingsraden. Deen, Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt streven ernaar zo snel mogelijk alle benodigde goedkeuringen te verkrijgen. De transacties worden naar verwachting in de tweede helft van 2021 afgerond, mits aan alle voorwaarden is voldaan. Financiële details over de overname zijn niet bekendgemaakt.

Almere

In Almere heeft Deen vier filialen, aan de Brink 94, de Rembrandtweg 100, de Regenboogweg 43, en de Salsastraat 81. Pas later dit jaar wordt bekend door welke supermarktketen deze filialen worden overgenomen.