Dekker Almere zeker van play-offs

16 februari 2011 06:00

DEN HAAG - Dekker Almere heeft zaterdagavond 12 februari het halen van de play-offwedstrijden veilig gesteld door uit in Den Haag met 8-0 te winnen van DKC. Een historische wedstrijd voor de Badminton Vereniging Almere, want nog nimmer haalde de Almeerse formatie de play-offwedstrijden.


Wel liet Dekker Almere zich na het seizoen 2005/2006 steeds meer gelden in de eredivisie en was een aantal seizoenen 'the best of the rest', maar de play-offs werden nog niet gehaald. Het halen van de play-offs wordt derhalve gezien als een kroon op het werk van de technische staf.
In feite was DKC geen partij voor Dekker Almere, dat alle partijen met overmacht won en ook nog in twee games. In het mannendubbel speelden Dave Khodabux en Jeroen van Moorst tegen Robbert de Keijzer en Ruben Wijers. Khodabux en Van Moorst hadden gedurende deze partij steeds de controle en wonnen met 15-21 en 14-21. Yvonne Sie en Josephine Wentholt hadden in hun vrouwendubbel geen kind aan Veerle Wijers en Kimberley Gardien. De eerste game was voor de Almeerse dames met 4-21 en de tweede game vonden Sie en Wentholt het wel goed op 14-21. In de mannensingle tegen Bouke van Bergen Bravenboer liet Saber Afif er geen misverstand over bestaan wie de sterkste is. In de thuiswedstrijd liet Afif zich nog een game afsnoepen, maar daar was nu geen sprake van. Afif won strak met 14-21 en 13-21. Patty Stolzenbach stuurde in haar vrouwensingle Tak Ling Lam alle kanten op en behaalde een vrij eenvoudige overwinning in twee games, te weten 6-21 en 10-21.
Dekker Almere heeft nog twee wedstrijden te gaan, uit tegen Duinwijck -dat wel heel erg op stoom lijkt te zijn geraakt na de 8-0 overwinning op Van Zijderveld- en de laatste wedstrijd van dit seizoen, thuis in de Carltonzaal van Sportcomplex Carl Dekker, tegen het bijna gedegradeerde TFS'57 uit Bergen op Zoom. Voor meer informatie en uitslagen: www.bvalmere.nl.