Denker of doener, ieder kind zijn schoolOpen dag basisscholen Almeerse Scholen Groep in Almere Haven

11 maart 2009 08:00

HAVEN - De dagelijkse praktijk van een basisschool eens van dichtbij meemaken? Uit nieuwsgierigheid of omdat een ouder nog een school zoekt voor zijn kind? De basisscholen in Almere Haven van de Almeerse Scholen Groep, zetten hun deuren op dinsdag 10 maart en woensdag 11 maart wagenwijd open.


Met de open dag willen deze scholen van de Almeerse Scholen Groep ouders laten zien dat het onderwijsaanbod in Almere Haven zeer divers is. Zoekt een ouder traditioneel onderwijs of juist een school met ruimte voor zelfstandigheid? Wil de ouder voor zijn kind veel aandacht voor sport of is creativiteit meer van belang. Welke aanpak past het beste bij het kind? Want de basis krijgen leerlingen op iedere school; taal, rekenen, lezen, schrijven, wereldoriëntatie. Het is de aanpak die per school verschilt.
Daarom zijn de scholen tijdens de open dagen gewoon in bedrijf. Meekijken tijdens de les in de klas of de gymles, een praatje maken met de directeur of de leerkracht. Het kan allemaal.

Open dagen
De basisscholen zijn op dinsdag 10 maart van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.15 tot 15.15 uur geopend. Daltonschool De Dubbeldekker en de Eerste Almeerse Montessorischool zijn in het kader van de landelijke Dalton- en Montessoridag op woensdag 11 maart van 8.30 tot 12.30 uur open.
Meer informatie over de open dagen is te vinden via de websites van de scholen:
De Flierefluiter, Bosgouw 235, www.flierefluiter.edu.almere.nl
De Klaverweide, Rietmeent 136, www.deklaverweide.nl
De Polderhof, Buitenhof 93, www.obsdepolderhof.nl
Eerste Almeerse Montessorischool, Uithof 1, www.amshaven.edu.almere.nl
De Wierwinde, Oldewierde 289, www.wierwinde.edu.almere.nl
De Dubbeldekker, Hofmark 271, www.dubbeldekker.edu.almere.nl