Dennis Verwer zoekt uitdaging en afleiding bij Buitenboys O23

08 juni 2020 08:30

BOUWMEESTERBUURT – De KNVB start volgend seizoen een nieuwe O23-competitie om de overgang van jeugdspelers naar het seniorenvoetbal in betere banen te leiden. Ook Buitenboys start met een team dat onder leiding komt te staan van Dennis Verwer.

Jeugdvoetballers zijn vandaag de dag ongeduldig. Alles moet snel. Na O19 denken veel spelers gelijk mee te kunnen met de 'grote mannen', maar dat is voor slechts weinigen weg gelegd. Veel spelers die het geduld niet kunnen opbrengen, raken daardoor tussen wal en schip en zijn voor het voetbal verloren of komen op een niveau te spelen dat veel lager ligt dan wat ze met een beetje geduld en investering hadden kunnen halen. Dat is zonde en dankzij een nieuwe sterke O23-competitie krijgen zij nu meer tijd om te rijpen door langer op hoog niveau te trainen en te spelen.

Doelstelling

SC Buitenboys gaat mee in die KNVB-denkwijze en bij een ambitieuze doelstelling hoort een ambitieuze trainer. De 30-jarige Almeerder Dennis Verwer lijkt daarmee een logische keuze voor SC Buitenboys O23. De Almeerder speelde zelf tot zijn 28e verdienstelijk amateurvoetbal en startte toen zijn trainerscarrière. . Op 28-jarige leeftijd hing hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen om zich volledig te richten op zijn trainersloopbaan. Na het trainen van diverse jeugdteams maakt hij nu langzaam stappen richting het seniorenvoetbal. Hij heeft het diploma UEFA B op zak en zou in principe dus het eerste team van SC Buitenboys mogen trainen. "Ik wil nog verder. Ik ga proberen om voor mijn 35e ook UEFA A (het oude oefenmeester 1, red.) op zak te hebben. Dat moet te doen zijn."

Dochter

De goelachse Verwer ziet de trainingen als mooie afleiding voor de zorg die hij met zijn vrouw Myrte draagt voor hun vierjarige dochter Louise, bij wie in december 2018 een tumor in de hersenen werd ontdekt. Na een heel ziekenhuistraject heeft zij een paar weken geleden een drietal bestralingen gekregen om het proces te vertragen. Verwer: "Je merkt en ziet weinig tot niets aan haar. Wij weten echter dat het niet goed gaat aflopen. We proberen dan ook zo veel mogelijk met elkaar te doen. Zo zijn we bijvoorbeeld naar Amerika geweest. Maar voor mij is het vastbijten in het voetbal een mooie afleiding naast de zorg voor mijn familie. Dat heb ik nodig."

Niet blij

Verwer trainde onder meer bij ASC Waterwijk, waar hij ook zijn laatste jaren voetbalde. "Ik was niet blij met het aanbod dat Waterwijk mij deed en ben in april op zoek gegaan naar nieuwe club, met als voorkeur het trainen van een seniorenteam", aldus Verwer die onder de indruk was van het verhaal van SC Buitenboys. "Ik krijg een brede en goede selectie en in het eerste lopen ook nog een aantal spelers rondl die voor O23 mogen uitkomen. Een mooie uitdaging om de club naar een hoger niveau te tillen."

Dennis Verwer: "Mooie uitdaging om de club naar een hoger niveau te tillen." (Foto: aangeleverd)