Derde cross in Crosscup 2011/2012 over Almeerderstrand

07 december 2011 06:00

ALMEERDERSTRAND – Het is alweer tijd voor de derde cross van de Crosscup Almere. Heeft de Beginboscross de naam de zwaarste te zijn in het circuit, de loop op het Almere strand is wel de mooiste. Zondag 11 december vanaf 10.00 uur zijn bij strandrestaurant PoortDok aan de IJmeerdijk 1A de startnummers op te halen. Om 11.00 uur start de eerste afstand.


Deze loop is de ideale voorbereiding voor de halve marathon van Egmond in januari en de Sylvestercross op Oudejaarsdag. Niet voor niets wil de organisatie van deze loop een landelijk bekende loop te maken met misschien in de toekomst wel een regionaal of Nederlands kampioenschap.
Het parcours bestaat uit een kinder- en jeugdloop. Dat is een rondje van 1 kilometer die één of twee keer gelopen wordt. Deze start om 11.00 en 11.15 uur. Voor de overige afstanden bestaat het parcours uit een ronde van 2 kilometer, die vier, drie of twee keer gelopen wordt. Die starten om 12.15 uur.
Voor de eerste drie lopers die finishen in elke categorie dames en heren, zijn er leuke prijzen. De tijdregistratie wordt gedaan door middel van het scannen van de startnummers.
Bij de start/finish is een EHBO-tent. Voor, gedurende en na de wedstrijden is Medi-Mere Fysiotherapie aanwezig met een tent voor het geven van adviezen en het beantwoorden van vragen over blessures en blessurepreventie.