Derde voorronde Jazz below the Sea Award

14 maart 2012 06:00

HAVEN CENTRUM - In Grand Café de Havenkom vindt vrijdag 16 maart de derde voorronde van de Jazz below the Sea Award 2012 plaats. De winnaar gaat door naar de finale. Deze talentenwedstrijd wordt voor de derde keer georganiseerd.Er treden drie formaties op. In de pauzes draait DJ XL swingende en zwoele jazzplaatjes.
Floris Boere is een jazzpianist geboren in het oosten van het land. In 2010 verhuisde hij naar New York om de plek waar de jazz is ontstaan te ervaren. In het 'jazzmekka' studeerde hij bij Kevin Hays en Jean-Michel Pilc. Nu is hij terug om zijn diploma te halen aan het conservatorium en de volgende stap te zetten in zijn muzikale carrière.
Lisette Autumn (21) komt uit een grote muzikale familie. In 2007 begon zij te zingen bij een popkoor. Dit was het begin van haar muzikale carrière. Ze is zangeres bij de Life Teenband in Haarlem, zingt regelmatig bij jamsessies en tegenwoordig ook met de band Scoops.
De jazz bracht For The Birds bij elkaar. Geen achtergrondmuziek, maar de vrijheid, de energie die voortkomt uit de gemeenschappelijke improvisatie van een groep. Maar For the Birds houdt het bij niet jazz. De gehele vastgelegde muziekgeschiedenis is zo rijk dat de bandleden het wel móeten implementeren in een nieuwe vorm. Niet in de laatste plaats door experimenten met elektronica en een ogenschijnlijk onuitputbare hoeveelheid energie.
De avond begint om 21.00 uur en de toegang is gratis.
Voor meer informatie: www.jazzbelowthesea.nl.