Dertigjarige triatlon verhuist naar Stadscentrum

16 november 2011 06:00

HAVEN – De enige echte Almeerse traditie, de triatlon, viert volgend jaar een klein feestje. In het weekend van 7 en 8 september wordt de Almeerse triatlon voor de dertigste keer georganiseerd. De start en finish liggen in het stadscentrum


De Stichting Holland Triathlon organiseert uiteraard de klassieke triatlon, met 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen, afgesloten door de marathon van 42,195 kilometer. Naast deze ultieme uitdaging wordt ‘s zaterdags op verzoek van vele atleten ook een halve triatlon georganiseerd, een wedstrijdvorm die nog niet vaak in Nederland is aangeboden. Ook de vertrouwde tri-together, waarbij drie deelnemers een onderdeel van de klassieke lange afstand aflegt, staat volgend jaar weer op de agenda.
De vrijdag biedt een nieuwe wedstrijd: de Team Relay. Dit is een flits estafette, waarbij twee dames en twee heren ieder na elkaar ieder een sprinttriatlon afleggen, bestaande uit 250 meter zwemmen, 6 kilometer fietsen en 2 kilometer lopen. De Team Relay staat op de nominatie om een Olympische discipline te worden en biedt een spannende aanblik met zijn ongekende snelheden en wissels.

Stadshart

De organisatie kiest ervoor om de start en finish van de triatlon in het Stadshart te houden. Echte puristen zijn daar altijd fel op tegen. Zij vinden dat het hart van de triatlon in Haven hoort te kloppen. De organisatie ziet echter commerciële en logistieke voordelen in Stad.