Designer Piet Boon ontwerpt Hofwoningen Noorderplassen

29 december 2009 08:00

NOORDERPLASSEN - Eind december gaat de verkoop van start van 18 Hofwoningen aan de Noorderplassen, ten noordwesten van Almere. De twee-onder-één-kapwoningen staan op zeer ruime kavels, aan een groen hof. Ontwerper van de woningen is de bekende designer Piet Boon, die bekendheid geniet door zijn ontwerpen voor onder meer meubels, keukens, woningen en auto's.


Bijzonder aan de woningen is de vergaande aanpasbaarheid, tot en met een extra woonlaag aan toe. Door de korte afstand naar Amsterdam verwacht ontwikkelaar ERA Contour ook belangstelling uit wijken als IJburg, Zuid en Diemen in Amsterdam.
De ontwikkelaar heeft hoge verwachtingen van het project. Onderzoek onder potentiële kopers wees uit dat zij belang hechtten aan aspecten als natuur, stoer, kwaliteit, chique en een eigen 'buurtje'. De woningen liggen in de buurt van de Noorderplassen, vlak bij de uitgestrekte natuurgebieden die ten noordwesten van Almere liggen. Het Markermeer is dichtbij, net als de Oostvaardersplassen. Het project maakt deel uit van het nieuwbouwplan Hollandse Haven. Het merendeel van de 2.700 woningen in Hollandse Haven is inmiddels gebouwd. Onderdeel van Hollandse Haven is ook een jachthaven, die in directe verbinding staat met het Markermeer.

Buitenhaard

Piet Boon gaf de woningen een herkenbaar uiterlijk mee. Zijn voorkeur voor natuurlijke materialen en een logische indeling is ook terug te zien in het ontwerp van de hofwoningen, met onder meer een zinken dak. Hij ziet zijn ontwerp voor de basiswoning vooral als een 'vertrekpunt' voor de bewoners, om een eigen invulling te geven aan hun woning. Daarom zijn er veel aanpassingen mogelijk. Door een zij-uitbouw van de woning kan een extra slaapkamer met badkamer worden gerealiseerd op de benedenverdieping, zodat de woningen levensloopbestendig worden. Een extra woonlaag maakt er een zes-kamerwoning van. Ook een veranda mét buitenhaard, een carport of een garage behoren tot de opties. De woningen worden zeer compleet en luxe opgeleverd, met exclusieve details als deuren en deurbeslag uit de collectie van Piet Boon.
Zeer royale tuin

De kavels meten 280 tot 350 vierkante meter, voldoende voor een zeer royale tuin. De auto wordt op eigen terrein geparkeerd. De ligging van het project is heel aantrekkelijk. Het stadshart van Almere is zowel met de auto als met de fiets gemakkelijk bereikbaar, via de A6 zijn steden als Amsterdam en Utrecht binnen bereik. De verkoop van de hofwoningen is inmiddels gestart. Meer informatie: www.hollandsehaven.nl.