Dialoogavond studentenstad Almere

18 mei 2011 05:00

STAD CENTRUM – Vertegenwoordigers van sportverenigingen, horeca, culturele instellingen en andere Almeerders die graag in gesprek willen met studenten zijn welkom op de dialoogavond die op dinsdagavond 24 mei georganiseerd wordt door studentenvereniging Endzjin.


Almere wordt een studentenstad. In september gaan, met de komst van Hogeschool Windesheim ruim 1300 studenten in het stadshart studeren. Dat biedt kansen voor de ondernemers in het stadshart, maar ook voor de sportverenigingen en culturele instellingen zoals de bioscoop, de schouwburg en de Kunstlinie. Meer jongeren zullen in Almere blijven, omdat ze nu ook hier kunnen studeren. Anderen komen naar Almere toe, omdat de stad een aantal studies biedt die er elders (bijna) niet zijn. In de komende jaren zal het aantal studenten groeien naar zo’n 3500 in 2015.
Studenten brengen gezelligheid mee. Zij geven geld uit aan uitgaan, sporten, winkelen. Verenigingen hebben kans op nieuwe leden en versterking van hun teams. De vragen hoe bedrijven, verenigingen en instellingen en studenten er samen voor kunnen zorgen dat Almere aantrekkelijker wordt als studentenstad en wat ondernemers organisaties en vereniging verwachten van de studenten, staan centraal tijdens de dialoogavond.
De avond is van 17.00 tot 21.00 uur en wordt gehouden op de dertigste etage van de nieuwe WTC Carlton Tower in het centrum.
Meer informatie is te vinden op www.studentenstad-almere.nl.