Dief basisschool 't Zonnewiel opgepakt

13 december 2009 08:00

PARKWIJK - De opluchting is duidelijk van zijn gezicht af te lezen. "De dief is gepakt en de schilderijen die in de nacht van 16 op 17 november bij ons gestolen waren, zijn terecht", zegt Herman Brunen, directeur van basisschool 't Zonnewiel.


Sinterklaas kwam donderdag 3 december aan bij basisschool 't Zonnewiel in Parkwijk om het sinterklaasfeest mee te vieren. Met wel negentien pieten reed de goedheiligman in een grote kar de parkeerplaats op. De leerlingen juichten en zongen ze toe. De directeur vertelt: "De pieten waren bezig alsnog mooie schilderijen voor de school te maken, toen plotseling een gemaskerde man op de parkeerplaats op kwam rijden op een bakfiets." De gemaskerde man begon stiekem spullen van de kar weg te nemen. "Maar Sinterklaas zag dit direct en stuurde de hoofdpiet op hem af." De gemaskerde man maakte zich uit de voeten. Leerlingen riepen: "Pak de dief!" Brunen vervolgt: "Gelukkig was de politie meteen ter plaatse, en sloeg de man in de boeien. Het bleek inderdaad de dief te zijn, Berry Blackfinger."

Chocoladereep

De school had weken geleden al 25.000 euro uitgeloofd voor degene die de dief van de grootse schilderijenroof zou oppakken. "Sinterklaas kreeg dus de grote geldkoffer met voor iedere klas één grote chocoladereep ter waarde van duizend euro. Berry Blackfinger moest van de Sint de koffer met het geld aan alle 24 klassen op onze school uitdelen," gaat de directeur verder, "mét zijn welgemeende excuses natuurlijk." De laatste reep moest de dief aan de directeur geven.
Berry Blackfinger bekende dat hij de 24 schilderijen gestolen had en beloofde bovendien nooit meer op het slechte pad te gaan. "We zijn zeer opgelucht dat dit mysterie is opgelost", zegt Brunen. "Iedereen kan weer rustig slapen."