Diefstal voorkomen dankzij winkelend publiek

14 maart 2012 06:00

STAD CENTRUM - Een winkeldief stal vorige week vrijdagmiddag een compleet plateau met tachtig gouden ringen uit de winkel van juwelier Louis Jansen aan de Zadelmakerstraat 9. Dankzij winkelend publiek kon de dief meteen in de kraag gevat worden.


De juwelier rende gelijk achter de dief aan. Op straat geholpen door winkelend publiek, jeugd en een postbode van TNT, hadden zij de dader bijna te pakken. Tijdens deze vlucht gooide de dader de ringen op straat. Inmiddels was er een onbekende man op een fiets achteraan gegaan die de man in de kraag vatte en mee naar de winkel nam.
Daar was de intussen gealarmeerde stadswacht ter plekke. Deze namen de dader over, de politie was snel te plekke en hebben de dader ingerekend.
Het bleek om een veelpleger te gaan. "Hij heeft de hele nacht vastgezeten op het bureau", vertelt eigenaar Louis Jansen. "Hij heeft een kast opengebroken waar de ringen, met een totale waarde van zo'n 30.000 euro, in zaten. Een ex-collega die toevallig in de winkel was signaleerde het en waarschuwde ons."
Jansen: “Alle eer gaat naar de politie en de stadswachten, die zéér behulpzaam waren. De politie kwam bij me thuis om alles af te handelen. Zelfs de recherche kwam in de winkel om de laatste zaken te regelen. De belangstelling van de stadwachten was geweldig en zij kwamen later nog even bij ons informeren hoe het ons verging. Bedankt Almeerse politie, stadswachten, het publiek en onze jeugd.”
Binnenkort worden de mensen die geholpen hebben bij het vangen van de dief in het zonnetje gezet. Ze krijgen een cheque te besteden bij de juwelierszaak. Alleen de man die op de fiets achter de dader aanging is nog niet bekend. Louis Jansen verzoekt of deze zich wil melden bij de winkel.