Dienstverlening Almere scoort goed

18 september 2009 06:13

ALMERE - In een vergelijkend onderzoek over de dienstverlening van 105 gemeenten is Almere op plek 36 geëindigd. Het onderzoek is in april van dit jaar uitgevoerd in opdracht van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Het onderzoek gaat over dienstverlening aan de balie, aan de telefoon en op internet.Vooral de balies van Burgerzaken en Belastingen scoorde goed. Almere steeg op die ranglijst van plek 88 naar 44 met het rapportcijfer 7,7. Klanten vinden dat de medewerkers zich beter inleven, dat de aanvraag sneller afgehandeld wordt en dat de informatie duidelijker is dan voorheen. Omdat klanten vaker op afspraak geholpen worden (van 11 naar 47 procent) is de wachttijd vaak korter. Dit wordt gewaardeerd met een 8,2 (was 6,7). Het minst tevreden was men over de prijs van de producten.
Het Almeerse C@llcenter scoort ook goed. 58 procent van de klanten geeft aan dat zij aan de telefoon direct antwoord kregen en niet doorverbonden hoefden te worden. Hiermee steekt Almere met kop en schouders boven alle andere gemeenten uit: het landelijk gemiddelde is 33 procent. Er werd lager gescoord op de telefonische openingstijden. Klanten zouden deze graag nog ruimer zien.
Ook de website van de gemeente Almere scoort goed. Almere.nl krijgt een 7, waarbij met name snelheid, uiterlijk, actualiteit en bruikbaarheid hoge punten krijgen. Volgens het onderzoek kan de gemeente de website nog beter maken door de producten makkelijker vindbaar te maken.