Dieren Almere Jungle kunnen binnenkort worden geadopteerd

30 december 2020 16:15

ALMERE - Ook voor de bezoekers, medewerkers, cliënten en vrijwiligers van dierenpark Almere Jungle was 2020 een teleurstellend jaar. "We hopen dat we in het nieuwe jaar het 'normale' leven weer langzaam kunnen oppakken en weer verder kunnen met de ontwikkelingen van zowel onze zorgfunctie, als de uitbreiding van ons dierenpark", aldus Mike van Mourik, Hoofd Almere Jungle.

Voor Almere Jungle had 2020 juist een bijzonder jaar moeten worden. "Zo zouden de twee meter lange kaaimannen Berend en Betsy een mooi natuurlijk verblijf krijgen in het park, waren er plannen voor een heuse jungle speeltuin voor zowel bezoekers als voor onze eigen jeugdzorg afdeling en voor een nieuwe keuken voor ons Jungle Café", aldus Van Mourik. "Helaas hebben we veel projecten niet kunnen starten doordat er niet voldoende inkomsten zijn geweest. We hebben drie keer onze deuren moeten sluiten in 2020 en zijn hierdoor in totaal bijna 4 maanden dicht geweest. Op de momenten dat we wel open waren konden we minder capaciteit aan door de strenge corona-maatregelen."

In 2019 had Almere Jungle nog een record aantal van maar liefst 105.000 bezoekers. "Begin 2020 hadden we de goede hoop dat we dat aantal dit jaar flink zouden overtreffen, maar niets is minder waar. We hebben zelfs de helft minder bezoekers gehad dan in 2019."

Dieren adopteren

Toch zijn er ondanks de coronapandemie wel wat stappen gezet. "Het nieuwe alpaca doorloop verblijf is gebouwd en geopend, er is gestart met het bouwen van een heuse tempel en de jeugdzorg afdeling is flink gegroeid, waarmee wij voor veel kinderen iets bijzonders hebben kunnen betekenen."

Besloten is de entreeprijzen voor bezoekers en abonnementhouders volgend jaar niet te verhogen. "In plaats hiervan gaan wij binnenkort starten met de mogelijkheid om onze dieren te adopteren. Met het geld dat we daar mee ophalen zullen wij voor een deel onze huidige dieren onderhouden, maar ook werken aan nieuw te bouwen verblijven. Je kan dus straks adoptieouder worden van bijvoorbeeld onze stokstaartjes of Bengaalse oehoe's."

Meer informatie: www.almerejungle.nl

De alpaca's konden in 2020 naar hun nieuwe doorloop verblijf. (Foto: Elske Hazenberg)