Directievoorzitter Rabo in adviescomité Dag van de Dialoog

15 november 2009 08:00

ALMERE - Directievoorzitter Nathal van Rijn van de Rabobank Almere gaat zich landelijk met de Dag van de Dialoog bezighouden. Hij wordt lid van het Nationaal Advies Comité. Waarom is de Rabobank Almere zo betrokken bij de Dag van de Dialoog, die afgelopen week weer tientallen Almeerders om de tafel bracht.


"De Rabobank Almere is vanaf het ontstaan van Almere in 1976, nauw verbonden met de stad", zegt Van Rijn. "Als coöperatieve bank zien we het als onze rol om een bijdrage te leveren aan de samenleving en de ontwikkeling van de stad. Door met elkaar de dialoog aan te gaan ontstaan ideeën en initiatieven, die ten goede komen aan de samenleving. Met elkaar dragen we zo bij aan het versterken van de sociale cohesie."
De Rabobank deed ook dit jaar mee aan de Dag van de Dialoog. Van Rijn: "Onze dialoogtafel stond dit jaar niet in de Rabotoren. We waren te gast bij de Albert Heijn XL, waar we gezamenlijk een dialoogtafel middenin de supermarkt hebben georganiseerd. Een bijzondere ervaring."
De dialoog-vorm spreekt Van Rijn bijzonder aan: "Door met respect voor elkaar het gesprek aan te gaan en niet te (ver)oordelen ontstaat er ruimte. Veel misverstanden ontstaan door niet goed te luisteren. Om verder te komen is het belangrijk om vraagstukken zo te benaderen dat je samen op zoek gaat naar de optimale oplossing. Daarvoor is de dialoog een geschikte manier."
In het Nationaal Advies Comité van de Dag van de Dialoog wil Van Rijn dit initiatief landelijk vergroten en verspreiden. "Het sneeuwbaleffect van de Dag van de Dialoog wordt steeds groter, maar naar mijn mening kan dat nóg veel groter worden: in Nederland maar zeker ook ik Almere. Verbeter Almere, begin bij jezelf!"