Dodenherdenking bij monument in Haven

02 mei 2010 13:24

HAVEN CENTRUM - Op 4 mei worden in Nederland de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. In Almere gebeurt dat bij het monument op de Markt in Almere Haven waar burgemeester Jorritsma namens de gemeente Almere haar visie verwoordt op een oorlog die wij nooit mogen vergeten.


Vanaf half zeven is iedereen welkom in kerkgebouw De Goede Rede waar vandaan de stille tocht naar het monument rond 19.15 uur vertrekt. Na de twee minuten stilte wordt het Wilhelmus gezongen, waarna kransen en bloemen worden gelegd bij het monument.
Het Comité 4/5 mei Almere betrekt de jeugd bij de herdenking en de viering van de bevrijding. Zij zijn onze toekomst en degenen die de aandacht voor het rijke bezit van vrijheid moeten vasthouden. Drie leerlingen uit het voortgezet onderwijs lezen bij het monument de zinnen voor die alle kinderen maakten voor de herdenkingstentoonstelling 'Vergeven <> Verzoenen'.
Het Comité 4/5 mei nodigt Almeerders uit om na de herdenking met elkaar koffie te drinken in kerkgebouw de Goede Rede en daarna te luisteren naar een optreden van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest die deze avond afsluit met een mooi programma.

Nog steeds herdenken

Herdenken doen wij na 65 jaar nog steeds. Niet alleen uit eerbied voor de slachtoffers van de oorlog die bij velen van ons nog diep in het geheugen staat gegrift, maar ook voor allen die hebben geleden en gestreden en voor hen die het er niet bij wensten te laten zitten en zich hebben verzet. Wij herdenken ook omdat wij weten dat alles altijd opnieuw kan beginnen.
Kijk voor meer informatie op www.4en5meialmere.nl.