Dodenherdenking in Haven stil verlopen

04 mei 2021 11:40

HAVEN CENTRUM – De jaarlijkse dodenherdenking heeft – vanwege de coronamaatregelen – vanmorgen al bij het monument in Almere Haven plaatsgevonden. Een kleine kring genodigden was daarbij aanwezig.

Inmiddels hangt de vlag halfstok bij het monument in Almere Haven en als eerbetoon zijn er bloemen gelegd, onder anderen door burgemeester Franc Weerwind. Beelden van de kranslegging en bloemen zijn vanavond te zien via een live stream, door deze link aan te klikken. De stream start om 19.15 uur

Het programma bestaat uit de toespraak van burgemeester Franc Weerwind, een voordracht door Rob van de Meerberg over Ná 75 jaar, het lied 'Februaristaking' door Nick Teunissen, Melany Sharon zingt "Wat ik je laat weten' en de muziek wordt verzorgd door een ensemble afgevaardigd uit de Brassband Almere o.l.v. Rolf Hoogenberg. Verder wordt het taptoesignaal gebracht en is er twee minuten stilte. De afsluiting is met het Wilhelmus.

Dodenherdenking

In Almere worden de slachtoffers, burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties, in een aangepast, online programma herdacht. De organisatie is in handen van de gemeente en het comit'e 4 / 5 mei.