Doeken herdenkingstentoonstelling worden geveild

15 april 2010 12:47

STAD CENTRUM - De schilderen die te zien zijn in de herdenkingstentoonstelling in het stadhuis, worden geveild. De opbrengst gaat naar stichting De Opkikker.


Leerlingen uit het voortgezet onderwijs in Almere hebben samen dertig vierkante meter geschilderd die de herdenkingstentoonstelling 2010 vormen. Onder begeleiding van Paulien van Roon, directeur van basisschool De Polygoon, hebben de leerlingen het thema 'vergeven - verzoenen' uitgewerkt. Dit heeft niet alleen unieke doeken opgeleverd, maar het geeft ook een beeld hoe de jongeren denken over vrijheid voor iedereen en onverdraagzaamheid naar elkaar. Hun ideeën zijn niet alleen aan de doeken toevertrouwd, maar worden ook voorgelezen tijdens de dodenherdenking op 4 mei.

B-passage

De schilderijen zijn afgelopen vrijdag tijdens de officiële opening van de tentoonstelling in de B-passage van het stadhuis overhandigd aan John Alosery van Opkikker.
Tot vorig jaar koos het Comité 4 en 5 mei Almere voor tentoonstellingen die bestonden uit oude foto's en materialen die ons deelgenoot maakten van het onbeschrijfelijke leed uit de jaren 1940-1945. Dit jaar is de keus gevallen op een door kinderen gemaakte tentoonstelling die meer over het emotionele vraagstuk gaat met een thema dat bij elke tijd past en iedereen aangaat.
Voor informatie over de activiteiten van het Comité 4/5 mei Almere: www.4en5meialmere.nl en op www.4en5mei.nl/herdenken/almere.