Dominowedstrijd op donderdag 16 juliVakantietijd is Kindertijd in het KunstLokaal

15 juli 2009 07:00

MUZIEKWIJK - In het voormalig loket van NS-station Almere Muziekwijk zit het KunstLokaal. In de vakantietijd, tot 15 augustus, kunnen kinderen tot en met 12 jaar van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur terecht voor spelletjes, knutselen, muziek maken, dansen, speuren en straatkunst maken.

De toegang en meedoen aan alle activiteiten is gratis, maar van de kinderen wordt verlangd dat ze hun eigen lunchpakket meenemen. Het is ook belangrijk dat de ouders toestemming geven.
Elke week zijn er andere activiteiten en er worden ook regelmatig (kleur)wedstrijden gehouden. Binnenkort is er een Kapla-bouwwedstrijd en donderdag 16 juli is er tussen 12.00 en 14.00 uur een domino-wedstrijd, waarbij het gaat om wie de langst werkende domino-baan legt. "Alle kinderen kunnen hier aan meedoen", zegt mede-organisator Regina van Oorschot. "En er zijn hele leuke prijzen mee te winnen! Dat hebben we elke donderdag, een spellenwedstrijd."
Ouders en vrijwilligers die een handje willen helpen zijn van harte welkom, evenals extra knutselmateriaal zoals verf en schildersdoeken. Regina: "Want het is allemaal gratis en we gaan heel snel door onze materialen heen. We kunnen dus best wat sponsors gebruiken!"

Droomwevers

In de periode tussen zaterdag 1 en zaterdag 8 augustus komen de Droomwevers naar Almere. Zij zijn een internationaal kunstenaarscollectief dat speciaal voor kinderen liedjes heeft gemaakt. Deze liedjes worden eerst in het Nederlands geleerd en daarna in de 'vreemde' taal. Voor meer informatie over de Droomwevers: www.droomwevers.nl.
Het dagprogramma van het KunstLokaal voor deze zomer is te vinden op de ramen van het KunstLokaal of op internet: www.almere2018.eu. Mail voor meer informatie naar info@almere2018.eu, of neem contact op met Regina van Oorschot op 06-24125664.