Donaties aan goede doelen door Winter Shop Actie

11 januari 2012 06:00

STAD - Een nieuw apenhuis, drie Opkikkerdagen en een bijdrage aan de inzamelingsactie voor oorlogsmoeders. Dat heeft de Winter Shop Actie, die bijna de hele maand december werd gehouden in Almere centrum, opgeleverd. Vele honderden bezoekers die in het centrum kwamen winkelen deden aan de actie mee.


De kerstperiode, waarin dit jaar in heel Nederland uitbundig werd geshopt, heeft in Almere centrum een duurzaam tintje gekregen. Wie in deze periode een aankoop deed, kon zijn kassabon laten registreren en het aankoopbedrag terugwinnen. Elke dag werd er een winnaar uitgekozen. Die mocht bovendien 100 euro doneren aan een van de geselecteerde goede doelen: Stichting AAP, Stichting Opkikker of 3FM Serious Request.

Opkikkerdagen en apenhuis

Stichting Opkikker was de favoriet bij de winnaars. Deze stichting mocht aan het eind van de actie een bedrag van 1.700 euro in ontvangst nemen, een bedrag waarmee niet minder dan drie Opkikkerdagen kunnen worden georganiseerd. De Stichting Opkikker organiseert deze dagen om langdurig zieke kinderen de dag van hun leven te bezorgen.
Een bedrag van 700 euro ging naar de Stichting Aap. Deze gaat de donatie aanwenden voor het bouwen van een nieuw apenhuis, waarvoor ze al enige tijd aan het sparen zijn. 3FM Serious Request tenslotte, ontving een bedrag van 100 euro voor hun inzamelingsactie voor moeders die door oorlog getroffen zijn.
Het winterfeest in Almere werd mogelijk gemaakt door de ondernemers van Almere Centrum in samenwerking met Citymall Almere, gemeente Almere en Almere City Marketing.
Meer info: www.almerecentrum.nl of www.citymall-almere.nl.