Donderdagavond online gesprekstafel 'jongeren in coronatijd'

11 november 2020 13:50

Door Robert Mienstra

ALMERE – Vier jongeren (vmbo/mbo/wo/hbo) en een docent voortgezet onderwijs spreken donderdagavond online met gemeenteraadsleden over hun ervaringen in deze coronatijd. Dit gesprek is donderdagavond vanaf 20.00 uur online te volgen op https://almere.notubiz.nl/. Kies voor 607de Politieke Markt. De gesprekstafel wordt georganiseerd door GroenLinks.

GroenLinks wil graag de jongeren van Almere gelegenheid geven om hun ervaringen met de raad te delen. Deze groep wordt privé, sociaal, via school/opleiding en vrijetijdsbesteding geconfronteerd met maatregelen en beperkingen waar zij zelf geen invloed op uit kunnen oefenen. Deze beperkingen hebben grote gevolgen voor de wijze waarop jongeren zich kunnen ontwikkelen en hun studie of opleiding kunnen volgen.

Het is belangrijk dat juist jongeren een stem hebben in de wijze waarop met de maatregelen omtrent corona wordt omgegaan, omdat zij er langdurige gevolgen van ondervinden. Jongeren te popelen om mee te denken. Dat wordt dus in de gesprekstafel mogelijk gemaakt.

Vragen die ter tafel komen zijn:

1. Voor welke problemen kunnen scholen en welzijnsorganisatie een oplossing bieden?

2. Welke problemen worden ervaren door jongeren bij het volgen van studie en opleiding?

3. Tegen welke problemen lopen jongeren aan bij werk en het zoeken van stages?

4. Welke rol kan de gemeente spelen?

5. Op welke wijze kan de raad helpen om jongeren een stem te geven in de politiek ten tijde van corona en daarna?

Gesprekstafel ' Jongeren in Coronatijd'. Donderdagavond online vanaf 20.00 uur op https://almere.notubiz.nl/. Kies voor 607de Politieke Markt.

De coronacrisis heeft grote invloed op jongeren. (Foto: AdobeStock)