Door en voor medioren en seniorenStichting SIR-55 ontwikkelt woningen

15 oktober 2008 07:00

ALMERE - De woningmarkt zit muurvast. De medioren van Stichting SIR-55 laten zien hoe particulieren zich resultaatgericht organiseren om hun woonwensen te realiseren. Medioren zijn een ‘vergeten’ doelgroep in de woningmarkt. Stichting SIR-55 trekt aan de bel en geeft de medioren de invloed die deze verdient, ook in Almere.


Stichting Initiatieven Realisatie 55 Woningbouw (SIR-55) is midden jaren ‘80 ontstaan uit een initiatief van drie echtparen van 55 die zich afvroegen: ‘Hoe willen wij later graag wonen?’ Zij zijn nu, samen met Arch door de gemeente Almere geselecteerd om het plan voor één van de zes woontorens in het Homeruskwartier verder uit te werken en te realiseren. Dit gaat onder Collectief Particulier OpdrachtGeverschap (CPOG). Circa achttien appartementen worden afhankelijk van de behoefte, in de huur- en/of koopsector aangeboden.
De koper treedt, samen met zijn toekomstige buren, zelf op als opdrachtgever en ontwikkelaar. De volgende stap is het peilen van de belangstelling onder medioren en senioren. Stichting SIR-55 heeft daarom besloten om een informatieavond te organiseren in Almere.

Voorbeelden van SIR-55-woningen
SIR-55 verzorgt een presentatie over hoe SIR-55 CPOG kan begeleiden en geeft voorbeelden van al door SIR-55 gerealiseerde woningen in CPOG-verband. Wie graag aanwezig wil zijn op deze informatieavond kan zich telefonisch aanmelden bij het secretariaat van Stichting SIR-55 op 040-2423223. Of stuur e-mail naar info@sir-55.nl. Na aanmelding ontvangen geïnteresseerden een persoonlijke uitnodiging met datum, tijdstip en locatie. Kijk voor meer info op de site www.sir-55.nl.