Doorgaan van Strandfestival Zand is 'heel realistisch'

23 februari 2021 11:00

ALMERE – De kans dat de dertiende editie van het Strandfestival Zand op 21 augustus kan doorgaan is 'heel realistisch'. Dat zegt Machiel Hofman van organisator Tribe Company.

De organisatie heeft vrijwel het volledige programma uit 2020 kunnen behouden. Het festival werd toen een jaar uitgesteld door het coronavirus. Door het doorschuiven van kaarten uit 2020 is het festival voor dit jaar al voor 70% uitverkocht. De resterende kaarten zijn inmiddels in de verkoop gegaan. Totdat duidelijk wordt of het evenement definitief door kan gaan betalen bezoekers slechts een aanbetaling van 15 euro bij een regulier ticket van 38,50 euro. Bij doorgang van het festival wordt het resterende bedrag betaald, gaat het niet door dan kunnen bezoekers hun geld terugvragen of gebruik maken van het ticket op een vervangende datum.

'Heel realistisch'

Machiel Hofman van organisator Tribe Company is blij met het vooruitzicht. "Natuurlijk is niks zeker in deze tijd maar met alle ontwikkelingen en de steun van het garantiefonds lijkt het ons heel realistisch dat we eind augustus eindelijk weer een feestje kunnen vieren op ons strand. We kijken positief naar de toekomst en hopen dat deze stip op de horizon werkelijkheid wordt. Vooral voor de bezoekers, maar zeker ook voor de crew en artiesten die heel graag weer aan het werk willen. Aan ons zal het niet liggen, we bereiden alles voor om een geweldig evenement neer te zetten en hebben middels de voor de aanbetaling een flexibel systeem waardoor iedereen verzekerd kan zijn van een kaartje zonder al teveel risico te lopen".

Rolf Sanchez

Voor de komende editie staan onder meer Kensington, Krezip, Snelle, Kraantje Pappie, Suzan & Freek en Nick & Simon op het programma. De organisatie maakt bekend dat ook Rolf Sanchez is toegevoegd aan de line-up . De presentatie is in handen van Coen & Sander.

De kans is 'heel realistisch' dat het strandfestival kan doorgaan. (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)