Doorzetters voltooien Almere City Run

04 juni 2010 11:18

STAD CENTRUM - Typisch Nederland. Precies op de dag van Almere City Run, afgelopen zondag, kwam de regen met bakken uit de hemel. Gelukkig lieten de ruim tweeduizend hardlopers zich er niet van weerhouden om het parcours van 7 kilometer om het Weerwater met volle inzet te lopen.
De regen zorgde voor natte kleding, zware schoenen en extra kou. Toch werd op alle afstanden een goede tijd neergezet. Fransua Woldemariam won de eerste editie van de halve marathon in 1 uur en 14 minuten. De wisselbokaal van de Business Run werd gewonnen door Team 1 van Unibail - Rodamco (Citymall 036). Zij strijden volgend jaar opnieuw voor de beker. Aan de finish trotseerden diverse kijkers het weer en moedigden de renners enthousiast aan bij binnenkomst. Het slechte weer had ook een voordeel, met name voor de winkeliers: de winkels in het centrum werden druk bezocht.

Wethouder

Kersverse wethouder van Sport, René Peeters, verzorgde de prijsuitreiking van de Business Run in het Apollo Hotel. Hij keek terug op een geslaagd evenement: "Almere heeft niet alleen een nieuw sportevenement in de stad maar ook één die zorgt voor bezoekers van Citymall 036 en dus voor omzet voor de middenstand", aldus de enthousiaste wethouder. "Het evenement was veilig en goed georganiseerd: volgend jaar ren ik, als mijn agenda het toelaat, zeker zelf mee."
Vrijwilligers

Een dergelijk evenement kan niet plaatsvinden zonder de inzet van vele vrijwilligers en sponsors. Het bestuur van Almere City Run bedankt dan ook alle mensen die op welke wijze dan ook geholpen hebben bij deze hardloopwedstrijd, de gemeente en Almere City Marketing. Speciale dank gaat uit naar Karin Reitsma. Zij is initiatiefneemster en medeorganisator van het evenement: zonder haar zou er geen Almere City Run zijn.
Volgend jaar, 29 mei 2011, is de tweede editie van dit weergaloze hardloopevenement. Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.almerecityrun.nl. Daar zijn ook alle uitslagen te vinden.
(Foto's: Fred Rotgans)