Drie aanhoudingen na schietincident Grote Markt

29 februari 2012 06:00

STAD CENTRUM – In de nacht van vrijdag 24 februari op zaterdag 25 februari zijn drie mannen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident op de Grote Markt. Een 25-jarige Almeerder raakte hierbij lichtgewond. Bij de aanhouding werd een vuurwapen en munitie aangetroffen. De drie mannen zijn in verzekering gesteld en zitten vast.


Rond 02.00 uur reageerden surveillerende agenten in het horecagebied op een mogelijk gelost schot. Zij troffen de 25-jarige Almeerder aan die beschoten was. Er kon snel een mogelijke vluchtauto in het centrum worden achterhaald waarna de auto middels een autoprocedure tot stilstand werd gebracht. In de auto zaten de drie verdachten en werd een vuurwapen en munitie aangetroffen. Of dit het wapen is waarmee is geschoten, wordt momenteel onderzocht. De verdachten, een 24-jarige man uit Rotterdam, een 26-jarige man uit Papendrecht en een 36-jarige man uit Rotterdam, zijn in verzekering gesteld en zullen worden verhoord. Wat de toedracht van dit incident is en of daders en slachtoffer elkaar kennen is onderdeel van het onderzoek.

Tips? Bel de politie

Bent u getuige geweest van dit incident of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek naar de toedracht? Neemt u dan contact op met de recherche van District Zuid via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.