Drie Almeerse artiesten geselecteerd voor Popronde 2020

06 mei 2020 09:10

ALMERE – De Popronde heeft de volledige selectie voor de editie van 2020 bekendgemaakt. Uit bijna 1000 inschrijvingen zijn 147 talentvolle bands en artiesten gekozen voor het rondreizende muziekfestival dat jaarlijks plaatsvindt in het najaar. De organisatie hoopt dat de coronamaatregelen tegen die tijd toelaten dat de deuren van horeca, popodia, kapperszaken, kerken, koffietentjes, musea en galeries weer open zijn voor artiesten en publiek.

Ook Almere is dit jaar weer vertegenwoordigd in de selectie voor de Popronde. Zoë-Jadha, Mystic én Kretzsch zijn geselecteerd om dit najaar mee te touren en de rest van het land te veroveren. Zij treden in de voetsporen treden van Kensington, Chef'Special, Rondé en Jeangu Macrooy die in het verleden op Popronde stonden, voor ze doorbraken bij het grote publiek.

Zoë-Jadha raakte op jonge leeftijd in contact met muziek via de kerk. Op haar negende begon ze met het luisteren naar rap. In 2017 bracht ze haar debuutsingle 'Coach Je Vriendin' uit bij TopNotch. In hetzelfde jaar werkte ze samen met Latifah (Youngin) en daar bleef het niet bij.

Thomas Kretzschmar (alias kretzsch¿¿¿) treed op met een gitaar, synthesizer en sp404 sampler. Hij kwam in maart met een nieuwe EP met hiphop drums, synths en trip-hop style sampling.

Mystic is een onafhankelijke rapper/producer uit Almere. In 2016 begon hij met zijn collectief 'BeastBoysClub' tracks online te zetten op Soundcloud en hij is inmiddels uitgegroeid tot een veelbelovende jonge artiest.

Popronde Almere

Popronde vindt dit jaar plaats in 42 steden gedurende de periode van 12 september t/m 28 november. Op 3 oktober strijkt het festival weer neer in het centrum van Almere. De line up wordt pas 5 weken voorafgaand aan het festival bekendgemaakt. De ontwikkelingen rond het coronavirus worden nauwlettend in de gaten gehouden, de richtlijnen van de overheid en het RIVM worden gevolgd.

Kijk voor de volledige lijst met geselecteerde artiesten op www.popronde.nl.

Als de coronamaatregelen het toelaten vertegenwoordigen Zoë-Jadha, kretzsch¿¿¿ en Mystic Almere bij de Popronde 2020.