Drie nieuwe uitkijkpunten bij de Lepelaarplassen

02 mei 2012 05:00

LEPELAARSPLASSEN - Het Flevo-landschap heeft drie nieuwe uitkijkpunten aangelegd op de kade rond de Natte Graslanden van de Lepelaarplassen. De Lepelaarplassen is een vogelrijk natuurgebied aan de noordkant van Almere. De water- en weidevogels zijn nu extra goed te bekijken.


Langs het fietspad rond de Natte Graslanden, een onderdeel van de Lepelaarplassen, zijn enkele jaren geleden al op twee punten observatiehutten geplaatst: De Kiekendief en De Oeverloper. Hutten die een prachtig uitzicht bieden over dit vogelrijke gebied. Vooral de observatiehut De Kiekendief werd afgelopen najaar druk bezocht door vogelliefhebbers uit heel Nederland toen hier enkele dagen de uiterst zeldzame klein waterhoen op korte afstand van de hut rondscharrelde.


Nieuwe uitkijkpunten

Vanuit deze twee observatiehutten zijn echter niet alle delen van de Natte Graslanden goed te overzien. Met de aanleg van drie nieuwe uitkijkpunten biedt Het Flevo-landschap natuurliefhebbers de mogelijkheid de vele eenden, ganzen, steltlopers en plevieren op deze terreingedeeltes wel van nabij te kunnen bewonderen. Eén uitkijkpunt is extra verhoogd, zodat men ook een mooi uitzicht heeft over het aangrenzende rietland van de Lepelaarplassen en over de Noorderplassen. Om verstoring van de vogels te voorkomen plaatsten vrijwilligers van Het Flevo-landschap schermen op twee van de uitkijkpunten. Het scherm op het derde uitkijkpunt volgt binnenkort. De uitkijkpunten zijn gelegen aan het twaalf kilometer lange fietspad rond de Lepelaarplassen: het rondje Lepelaarplassen, dat start bij het bezoekerscentrum De Trekvogel op de Oostvaardersdijk. Kijk voor meer informatie over de Lepelaarplassen en de fietsroute op www.flevolandschap.nl.