Drive-In Movie Festival voor Kumasi

09 september 2009 07:00

STAD CENTRUM - Het eerste W&W Drive-In Movie Festival vindt vrijdag 11 september plaats op de Esplanade voor de stadsschouwburg Almere. Het evenement staat volledig in het teken van het goede doel: de ontwikkeling Kumasi, een stad in Ghana, waarmee Almere een stedenband heeft.


De Stichting Samenwerk is door de gemeente Almere aangewezen om de coördinatie van alle activiteiten in Kumasi in goede banen te leiden. Momenteel is er een project gestart waarbij een aantal nieuwe klaslokalen moet worden gebouwd voor de Parkoso-school in Kumasi. Alex Wirschuleit van W&W Groep B.V zet zich in voor dit evenement. "De opbrengsten die uit dit evenement voortvloeien, gaan direct naar de Stichting Samenwerk zodat de bouw van de klaslokalen voor de Parkoso-school gerealiseerd kan worden." Hij vervolgt: "Naast het steunen van het project in Kumasi, willen wij er bovenal een gezellige avond van maken." Het W&W Drive-In Movie Festival is net een echte Amerikaanse drive-in, waarbij bezoekers vanuit hun auto naar een film kijken.

Film kijken vanuit cabrio

Wirschuleit: "Er zijn 21 parkeerplaatsen beschikbaar die tegen sponsoring verkrijgbaar zijn." Vanuit de eigen cabrio kan de deelnemer op de Esplanade naar een komische film kijken die vertoont wordt op de gevel van de Schouwburg. "Tijdens de voorstelling nemen cheerleaders de bestelling op en serveren dit aan het raampje van de cabrio serveren." Hij zegt enthousiast: "We zijn nog op zoek naar enthousiaste ondernemers, die ons willen helpen om de realisatie van een nieuw klaslokaal voor de Parkoso-school te bouwen." De 21 beschikbare parkeerplaatsen moeten 100 euro per stuk opleveren. "Deelnemers kunnen met partner of zakenrelatie plaats nemen in de cabrio. Mochten zij niet in het bezit zijn van een cabrio, niet getreurd, want er zijn een aantal cabrio's speciaal beschikbaar gesteld." Een daarvan is van Renault Hans Mafait. "Alle cabrio sponsors worden om 21:45 ontvangen in restaurant Waterfront met koffie & gebak, en een toelichting van het project in Kumasi." De komediefilm van de W&W Drive-In Movie festival begint om 22:15 uur en duurt tot 00.30 uur.
Voorafgaand aan deze feestelijke filmvertoning toont Architectuurcentrum Casla een dvd of fotopresentatie, waarin het leven in Almere in al haar facetten wordt getoond.
De eerste W&W Drive-In Movie Festival is mede mogelijk gemaakt door Architectuurcentrum Casla, De Alliantie Flevoland, Utopolis, W&W Almere, Gemeente Almere, ACM, Restaurant Waterfront, Schouwburg Almere, 1:1 Producties en Renault Hans Mafait.
Voor meer informatie: Alex Wirschuleit: 06-10320254 (www.wwgroep.nl).