Dromen zijn om waar te maken

18 november 2009 08:00

BUITEN CENTRUM - De allereerste Almeerse droommuur is een feit. Tijdens het sociaal café op 17 november heeft gebiedsmanager Monique van der Plas de muur aan de Staalstraat symbolisch afgebouwd.


Op de Staalstraat, waar op dit moment allerlei bouwwerkzaamheden plaatsvinden, staat nu een inspirerende wand met verschillende dromen erop afgebeeld. Dromen over geld verdienen, een carrière in de muziek en over een voorbeeld zijn voor anderen. De muur is gemaakt door een groep jongeren en coaches van het project Matching Talents van de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere. Matching Talents is een vrijwillig coachproject voor jongeren tussen de 15 en 23 jaar. Samen met een coach uit het bedrijfsleven werkt een jongere aan zijn toekomstdromen.

Graffiti-dag

De graffitidag stond in het teken van het eenjarig bestaan van het project. Jongeren en coaches hadden lol; een gezamenlijke belevenis. Daarnaast is het resultaat een positieve inspiratiebron voor alle mensen die de komende tijd gaan winkelen in Almere Buiten. Op de wand staat namelijk groot te lezen: dromen zijn om waar te maken!
De Almeerse droommuur is een initiatief van de VMCA, stichting Bombarie en de Dag van de Dialoog. De muur blijft tot de zomer van volgend jaar op de Staalstraat staan, bij oplevering van de nieuwe supermarkt zal het worden verplaatst.
Kijk op www.vmca.nl voor meer informatie over Matching Talents of over de Almeerse droommuur, mail naar a.verheugd@vmca.nl of bel 036-5346027.
Matching Talents wordt financieel mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds en moet uitgroeien tot een echt netwerkproject met samenwerkingspartners als Almeerse scholen, bedrijven, gemeente en bewonersverenigingen.