Drukte door preventie-aanpak overvallen'Politie blijft aanspreekpunt'

17 december 2008 08:00

ALMERE - Ondanks de drukte die voor de politie is ontstaan na de overvallengolf in Almere, blijft het belangrijk dat bewoners met hun problematiek zich bij de politie melden. Ook in Muziekwijk-Zuid.


"Na wat personele en gebiedsverschuivingen zijn Manon Althof en André Buruma als de wijkagenten van Muziekwijk-Zuid aangesteld", laat politiewoordvoerder Sven van der Burg weten. "Naast hen is Sjoerd van Bennekom aanspreekpunt op het gebied van Jeugd."
Het werkgebied van Manon, André en Sjoerd behelst, naast het gebied van de Muziekwijk ten zuiden van de spoorlijn, ook de woongebieden Literatuurwijk en Almere Poort. "Ook de in deze gebieden liggende bedrijventerreinen en het gebied rond het Almeerderstrand en de Marina vallen hieronder", voegt Van der Burg er aan toe.
Manon, André en Sjoerd werken vanuit het politiebureau aan de Bartokweg. Manon en André vinden Muziekwijk-Zuid "een mooie en interessante wijk om in te werken." Deze wijk is volgens hen een gevarieerd gebied met bewoners uit heel verschillende culturen. "Daarnaast heeft het winkelcentrum een sterk aantrekkende functie voor omliggende buurten", zegt Manon. "Wij zijn de laatste weken erg druk met de diverse middenstanders en de preventie aanpak ten aanzien van overvallen", zegt André. Manon knikt: "Wij hopen zo snel mogelijk onze aandacht weer volop aan de bewoners te kunnen schenken."

Aandacht

Mochten Almeerders uit Muziekwijk-Zuid zaken hebben die direct aandacht behoeven, vraagt de politie contact op te nemen met de Basiseenheid Almere Stad-West aan de Bartokweg. André: "Mogelijk kunnen wij, tussen de bedrijven door, toch iets voorde mensen betekenen. Voor het aanpakken van problematiek hebben wij immers de ogen en oren van de inwoners nodig." Ondanks de drukte willen de wijkagenten het aanspreekpunt blijven in de wijk.
Het bureau van de wijkagenten is gevestigd aan de de Bartokweg 153 en geopend op werkdagen tussen 09:00 en 16:30 uur. Telefonisch bereikbaar via: 0900-8844. Almeerders uit andere wijken kunnen ook naar hun wijkagent vragen via ditzelfde nummer.