Drumparktroon blinkt uit in diversiteit

10 maart 2010 08:00

ALMERE - Het wordt het laatste feestje van de zomervakantie, en die zijn altijd bijzonder. In augustus 2010 is er zo'n bijzonder feestje: Drumparktroon. Een eendaags, gratis openluchtfestival op het gebied van hiphop en straatcultuur in een Almeers park.


Drumparktroon is de openluchtversie van 'Drumpatroon'. Onder deze noemer worden sinds 2007 feesten, concerten en exposities georganiseerd in Almere. "Drumparktroon is Drumpatroon, maar dan buiten", zegt organisator Gaétan van de Sande van Drumpatroon en Stichting Twisted. "Er komt een muziekpodium waar dj's draaien en er optredens zijn. Daarnaast is er ruimte voor exposities, live painting en is er een lounge-gedeelte waar je oude Nintendo-spellen kunt spelen en boekjes kunt lezen. Het festival is vooral bedoeld om te chillen."
De feesten van Drumpatroon zijn niet meer in podium De Meester. "De capaciteit van De Meester volstaat helaas niet meer voor onze ambities", legt Gaétan uit. "De Meester heeft een beperkte capaciteit, onze bezoekers passen er niet. Er zijn namelijk veel jongeren in Almere met andere culturele interesses, zoals punk, hiphop en gabber. Met Drumparktroon gaan we hier mee door en we hopen er een jaarlijks evenement van te maken."
Diversiteit is het sleutelwoord van het festival. "Hiphop vormt de rode draad maar we draaien ook de bekendere en minder bekende muziek zoals soul, reggae en dubstep. De Grote Markt heeft veel, maar een eenzijdig aanbod. Wij bieden een gevarieerde mix, en die mix maakt het zo leuk. Naast het vaste Drumpatroon-publiek pikken we ook de subculturen mee."
Het festival is voor iedereen toegankelijk. "We richten ons met het festival voornamelijk op jongeren van 15 tot 30 jaar, maar iedereen is welkom. Dat straalt het festival ook uit: toegankelijkheid en diversiteit."
Exacte datum en locatie zijn nog niet bekend. Maar blijf op de hoogte via www.drumparktroon.nl. Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Twisted.