Dubbel Podium voor Almere DEZE WEEK race-equipe tijdens finaleraces

16 oktober 2009 07:00

ZANDVOORT - Paulien Zwart en Ruben van Doorn hebben het seizoen in de Toerwagen Diesel Cup op gepaste wijze afgesloten afgelopen zondag. De Almere DEZE WEEK race-equipe reed met een, door Jan de Jong ingezette, BMW 120d tot twee maal toe naar een mooie derde plaats en er had zelfs meer in gezeten als de regen was uitgebleven. Het team zat er het hele weekend goed bij, kreeg loon naar werken en sloot hiermee het seizoen mooi af.


Race 1

Ruben van Doorn nam vanaf de vierde positie de start van de eerste race voor zijn rekening en dat verliep erg voorspoedig. Binnen enkele ronden lag hij op een tweede plaats in de race. Na een hevige crash, waar overigens geen gewonden vielen, werd de race geneutraliseerd en het hele veld reed ruim twintig minuten achter de safetycar. Nadat de baan weer vrijgegeven was zag Ruben de leider in de race bij hem wegrijden, maar hij behield de tweede plaats en kon deze door een fraai stukje stuurmanskunst vasthouden tot aan de pitstop.
Ruben van Doorn: "Ik had een hele goede start want ik had binnen twee ronden twee man te pakken en lag ik op de tweede plek. Christiaan Frankenhout was niet te volgen vandaag maar ik had een leuk gevecht achter mij met Frans Verschuur die van achteren werd aangereden door Ricardo van der Ende dus op die manier was het gevaar achter mij ook nog opgeruimd. Zo kon ik de auto op een mooie tweede plaats de pits in brengen.
Paulien Zwart nam het stuur over en wist zelfs even de leiding in de race te pakken. Met nog een kwart van de race voor de boeg begon het te regenen en verloor de BMW veel grip. Paulien kon de twee Toyota's dan ook niet meer achter zich houden en verloor twee plaatsen. Paulien wist de Coronel Racing BMW naar een derde plaats te sturen en zo een mooie podiumplaats binnen te slepen.
Race 2

De tweede race in de Toerwagen Dieselcup was voor de Almere DEZE WEEK equipe bijna een kopie van de eerste. Aan het einde van de middag begon de race onder droge omstandigheden en de gestarte Paulien Zwart reed een strakke race. Bij de start werd er een plaats verloren, maar Paulien wist de BMW 120d goed in het spoor van de kop te houden. Paulien was in de beginfase sneller dan Michel Schaap in de Toyota Auris en zette de druk er vol op. Als de leider in de race van de baan schiet schuift de Coronel Racing equipe een plaatsje op naar de derde plaats en deze plaats weet de ontketende Paulien Zwart vast te houden tot aan de pitstop.
Ruben van Doorn neemt het stuur over en komt als tweede terug op de baan. De pitstop van Jeroen den Boer duurde langer en zo heeft het team een plaats goed gemaakt in de pits. Ruben van Doorn rijdt wederom op een tweede plaats, maar dan begint het toch weer te regenen en dan is de voorwiel-aangedreven Toyota Auris veel sneller. Ruben van Doorn doet zijn best om Jeroen den Boer achter zich te houden, maar dat mag niet baten. Den Boer gaat er voorbij en Ruben brengt de Coronel Racing BMW op een mooie derde plaats binnen.
Paulien Zwart: "Ik ben de tweede race gestart. Ik had op zich een hele goede start en zat er meteen goed bij, maar de Hugenholtz omhoog ging de auto even niet zoals gewenst en daarom was er meteen een gat. Ik kon de koploper redelijk bijhouden. Bij de verplichte rijderwissel begon het te regenen en zei ik tegen Ruben: 'en nu is het jouw beurt in de regen!' Hij heeft uiteindelijk de derde plaats weten vast te houden, een mooie afsluiter van het seizoen."
Ruben van Doorn: "Toen ik de baan op kwam begon het te regenen en dat was jammer. Onder droge omstandigheden had ik voldoende ruimte gehad om Jeroen den Boer achter me te kunnen houden, maar het ging regenen en het werd een heel ander spelletje. De wagen reed alsof ik op kralen stond. Gisteren heb ik ook gereden in de regen, maar toen reed ik op regenbanden in de kwalificatie en met dat gevoel wilde ik de regen in, maar dit was wel even een 'totally different story'. Tegen het einde van de race zag ik het bordje 'last lap' en toen dacht ik echt yeah! In een achterwiel aangedreven auto, in de regen, een podiumplaats bemachtigen is een schitterende manier om dit seizoen af te sluiten."
Uitslag Toerwagen Diesel Cup - Formido Finaleraces Zandvoort

Race 1:
1. Jeroen den Boer         Toyota Auris      41 ronden
2. Michel Schaap         Toyota Auris       0.148
3. Eq. Zwart / van Doorn      BMW 120d       2.603
Race 2:
1. Michel Schaap         Toyota Auris      23 ronden
2. Jeroen den Boer         Toyota Auris       18.621
3. Eq. Zwart / van Doorn       BMW 120d       26.332