Duitsers en Spanjaarden op EK G-hockeytoernooi

26 augustus 2009 06:00

ALMERE - De Almeerse Hockey club heeft afgelopen weekend het Europese Kampioenschap G-hockey georganiseerd. De gehandicapten van de G-hockey spelen al vijf jaar en daarom wilden ze een groot toernooi organiseren samen met de Stichting Flocamp.


De Stichting Flocamp die al jaren voor gehandicapte kinderen hockeykampen organiseert, hoorde dit toevallig. Na overleg is besloten dit samen te organiseren. Flocamp met hun kwaliteiten en ingangen en de Almeerse Hockeyclub met een rijke historie en ervaring op het gebied van grote evenementen. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een prachtig toernooi dat afgelopen weekend heeft plaats gehad.
Er deden in totaal veertien teams aan mee. Twee uit Duitsland en een Spaans team. De gasten konden in grote tenten overnachten. Vrijdagavond meldden de teams zich. Nadat iedereen geïnstalleerd was, begon een disco-avond.
Zaterdag startte het toernooi na de gezamenlijke warming up. Ieder team speelde twee wedstrijdjes. Daarna vertrokken de teams met de bus naar het Wagenaar stadion om twee wedstrijden van de Nederlandse heren en dames te zien. In dat stadion worden de EK's voor dames en heren gespeeld. "Het was fantastisch!", aldus een van de aanwezigen, "Iedereen was in het oranje, met toeters en ratels."
Zaterdagavond was er weer een fantastisch feest . Zondag na een lekker ontbijt begonnen de wedstrijden weer. Veel ouders en belangstellenden volgden de wedstrijden, waarbij spelers fanatiek hockeyden. Om 16.00 uur werden de medailles uitgereikt en ging ieder voldaan en bruingebrand weer naar huis.
"De Almeerse Hockeyclub en Flocamp kijken terug op een prachtig geslaagd evenement", laat een pr-medewerkster weten.