'Duurzaam wonen'-talkshow in De Kunstlinie Sebastiaan Labrie: "Een gezonde stad is een duurzame sta

22 november 2009 08:00

STAD CENTRUM - Presentator Sebastiaan Labrie gaat maandagavond 26 november van 20.00 tot 22.00 uur in de Kleine zaal van De Kunstlinie met drie gasten in gesprek over het thema 'Een gezonde stad is een duurzame stad'. Labrie is onder meer bekend van het programma 'De ConsuMinderMan', waarin hij samen met Froukje Jansen zoekt naar simpele alternatieven en oplossingen voor 'groene' knelpunten.


De gasten zijn ieder op hun eigen manier met duurzaamheid bezig. Joop ten Dam, lector Gezonde Stad bij Christelijke Hogeschool Windesheim, bestudeert op welke manier een stad een gezondere leefstijl kan stimuleren. Thijs van der Steeg, beleidsadviseur Bestaande Stad bij de gemeente Almere, is vooral bezig met sociale duurzaamheid: hoe zijn leefbaarheidproblemen te voorkomen in een nieuwe stad als Almere. Preventie in plaats van herstel is hierbij de uitdaging. Marc Zijlstra is particulier opdrachtgever en toekomstig bewoner van de Almeerse eco-wijk De Buitenkans. Hij verwezenlijkt zijn droom: de bouw van een eigen ecologische woning. Wat zijn zijn motieven en wat komt hij bij de realisatie van deze droom zoal tegen? Sebastiaan Labrie gaat samen met zijn gasten en het publiek op zoek naar antwoorden. De Almeerse band De Softies zorgt met Nederlandstalige twijfelpop voor een passende muzikale begeleiding van de gesprekken.

Reserveren

Leden van Flevolandse bibliotheken en de Vereniging VU-Windesheim betalen 2,50 euro. Niet leden betalen 5 euro. Studenten hebben op vertoon van hun collegekaart gratis toegang. Donderdag 26 november van 20.00 uur tot 22.00 uur. Ontvangst vanaf 19.30 uur in de Kleine zaal van Kunstencentrum De Kunstlinie, Esplanade 12, Almere Stad. Geïnteresseerden kunnen kaarten reserveren via info@wsf-flevoland.nl of de klantenservice van een van de vestigingen van Bibliotheek Almere.