Duurzame landbouw in etalage

09 maart 2011 06:00

ALMERE - De Flevolandse gedeputeerde voor Landbouw en Visserij Andries Greiner heeft zaterdag 26 februari, tijdens De Dag van Flevoland, de officiële aftrap gegeven van het project Showcase Flevoland.


Onder het motto 'twee keer meer met twee keer minder 'laat Showcase Flevoland zien dat deze provincie belangrijk is als het gaat om voorkennis en innovaties rond de thema's duurzame energie, een schoon milieu en een gezonde bodem. Dit moet voor ondernemers in de agrarische sector een stimulans vormen voor nieuwe initiatieven. Inmiddels staan al ruim 50 initiatieven in de etalage. Showcase Flevoland is een samenwerking van de Provincie Flevoland, Wageningen UR, LTO-Noord afdeling Flevoland en CAH Dronten.
Flevoland staat internationaal bekend als de provincie met een hoogproductieve en tegelijk duurzame landbouw. De landbouw in Flevoland laat zien dat ze emissiearm op een gezonde bodem en zonder uitputting van eindige hulpbronnen kan produceren. Met deze ambitie geeft Flevoland invulling aan de mondiale taak voor de 21e eeuw, namelijk meer voedselproductie met een lagere ecologische voetafdruk.
Meer informatie over Showcase Flevoland en de vele initiatieven staan op: www.showcaseflevoland.nl.