Dynamische Kuga leverbaar met 200 pk 2.5-liter Duratec Turbo benzinemotor

17 september 2008 07:00

ALMERE - De Ford Kuga is begin 2009 leverbaar met de imposante 200 pk 2.5-liter Duratec Turbo benzinemotor die optioneel ook leverbaar wordt met de automatische Durashift 5-tronic transmissie. De Kuga met 136 pk 2.0-liter Duratorq TDCi dieselmotor is al behoorlijk krachtig, maar de nieuwe en dynamische 200 pk 2.5-liter Duratec 5-cilinder biedt nog eens extra veel vermogen en een hoog koppel.


De nieuwe motor van de Kuga is gebaseerd op de beproefde en veelgeprezen Ford 2.5-liter Duratec Turbomotor die al leverbaar is in de nieuwste modellen van de Ford Mondeo en S-MAX en in de sportieve Focus ST. Voor de nieuwe Kuga is de motor zorgvuldig opnieuw gekalibreerd en aangepast aan het karakter van de Kuga, waarbij echter het unieke, sonore motorgeluid is gebleven.

Automatische Durashift 5-tronic transmissie

De nieuwe automatische Durashift 5-tronic transmissie maakt in de Kuga optimaal gebruik van de hoge en vlakke koppel van de 5-cilinder turbomotor en zorgt voor veel comfort, raffinement en veelzijdigheid. Deze nieuwe automatische transmissie biedt de bestuurder verschillende schakelprogramma's. Voor optimale betrokkenheid bij het schakelen kan de bestuurder manueel de vijf voorwaartse versnellingen bedienen.
Als de 'S'-stand wordt geactiveerd, kan de bestuurder genieten van de volledig automatische sportstand, waarin extra vlot wordt vooruit- en teruggeschakeld.
Met een gecombineerd brandstofverbruik van 10,3 liter/100 km (bij een gemiddelde CO2-uitstoot van 244 g/km), is het brandstofverbruik slechts 0,4 liter/100 km hoger dan bij de handgeschakelde zesversnellingsbak.
Rob van Osnabrugge van Ford-dealer Schurer-Kamphuis: "De riante uitgeruste Kuga met de nieuwe Duratec 2.5-liter Turbo benzinemotor staat begin 2009 bij ons in de showroom en is vanaf 38.520,- euro inclusief BPM en BTW verkrijgbaar." De Kuga is dit jaar al te bestellen.