Echnaton FM op radio EASY 95.5 FM

11 mei 2020 11:00

ALMERE - Echnaton FM, de schoolradio van scholengemeenschap Echnaton, heeft een eigen radioprogramma op EASY 95.5 FM. Elke zaterdag van 17.00 tot 19.00 uur zijn de leerlingen te horen vanuit hun eigen studio.

Al bijna 15 jaar maakt Echnaton FM schoolradio-uitzendingen via internet, nu komt daar FM en DAB+ bij. De leerlingen van Echnaton FM zijn vanaf de start van Easy FM betrokken bij de programmering. Zij hebben onder leiding van eindredacteur Jeremy Doorenspleet vanaf januari al een wekelijkse show op de woensdagavond gehad. Nu krijgen ze het tijdslot 17.00 tot 19.00 uur op de zaterdag.

"Het is Almeerse jongerenradio met jongerentopics, zoals bijvoorbeeld school, muziek en sport", vertelt Ritchie Brouwer, docent en communicatiemedewerker Echnaton. "De studio van Echnaton FM is 'coronaproof', dus maximaal drie presentatoren zitten op anderhalve meter van elkaar."

Er is een intensieve samenwerking met Easy FM. "Echnaton FM staat geregeld met zijn mobiele radiostudio op evenementen, zoals bijvoorbeeld op het SNS Sportgala. Easy FM zendt onze stream dan met plezier door op zijn eigen kanalen."

De Easy FM crew op het SNS Sportgala. (Foto: Jayden Oehlers)